Наполнение КЕГ

Наполнение КЕГ


Подготовка кегов и пива

При необхідності розливу партії товарного пива в кеги, спершу проводиться внутрішній контроль кожної партії, перевіряється термін його готовності (час доброджування), потім проводиться органолептична характеристика готового пива або квасу.
Далі до танку підноситься необхідну кількість пивних кег, попередньо помитий і заповнених CO2 (допускається використовувати не заповнені попередньо газом кеги, але з за спінювання напою при розливі будуть помітно вище втрати пива).


Процесс розлива КЕГ

Потім до промитих і продезінфіцірованому вихідного отвору табірного танка прикручується шланг з розливної головкою (мікроматіком). В табірному танку при цьому створюється тиск 1.8- 2.0 атм. Потім окропивши спиртсодержащим дезинфектором фітинги кег, Підшар перші два три літри напою в каналізацію (також переконавшись у відсутності дріжджів), підключається кега, відкривається пивний кран на розливної голівці, при цьому вихідний газовий кран на розливної голівці теж злегка відкривається, з таким розрахунком щоб у кеге був тиск не менше 1 атм.

До моменту повного наповнення кега, з вихідного газового отвори буде йти спершу газ, а потім вже невелика кількість піни. Після цього, злегка прикривши вихідний газовий кран, кілька підвищуємо тиск в кеге, продовжуючи стравлювати піну (в разі оснащення розливної головки спеціальним піногасником потрібно на нього натиснути) добиваємося виходу з вихідного отвору чистого напою без піни. Відразу після цього закриваємо вихідний і вхідний крани і знімаємо мікроматік з кеги. З наступного кегой операція повторюється. У танку, звідки йде розлив, підтримується тиск 1.8-2.0 атм. По завершенні розливу всіх кег, розливна головка знімається, вихідний отвір табірного танка промивається, дезінфікується і закривається. Кеги промиваються водо, потім маркуються і відвантажуються споживачеві.