Установка для мойки и розлива в КЕГ

Установка для мойки и розлива в КЕГ


Процес внутрішньої мийки кег складається з первинного видалення залишків продукту з бочки, хімічної очистки та парової стерилізації. Внутрішня мийка здійснюється за допомогою спеціальної миючої голівки в установці розливу. Після випробування тиском в ході промивання холодною водою видаляються залишки продукту, а потім здійснюється обробка лужним розчином і промивка гарячою водою.

Після проміжного ополіскування кеги стерилізують парою за допомогою наливної головки, проводять продування CO2, вакуумирование, нарешті, розлив пива, квасу або іншого напою. На один 50-літровий кег потрібно 14л гарячої і 7л холодної води, 0,4 кг пара і 0,22кг CO2 (в залежності від підприємства зазначені величини можуть варіювати). Розлив проводиться при температурі до 16 ° С; кількість розбризкує продукту при цьому становить 40-60 мл / кег.

 

Технологічний процес може бути як повністю автоматизованим, так і з частковою автоматизацією.